Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  
Przeczytaj:
Rozmiar tekstu:
AAA
KRAJ Artykuł sponsorowany
2025.01.15 13:49

To danie podbija stoły sportowców. Mowa o polskim… bigosie!

Polski bigos, znany jako klasyczne danie kuchni narodowej, nie tylko zdobywa serca w kraju nad Wisłą, ale również robi furorę za granicą. W ostatnich miesiącach szczególnym zainteresowaniem cieszy się w Holandii, gdzie zyskał uznanie wśród sportowców i entuzjastów zdrowego odżywiania. Czym zasłużył sobie na taką popularność? Jak się okazuje, bigos to nie tylko tradycyjny przysmak, ale również idealny posiłek dla osób dbających o formę.
To danie podbija stoły sportowców. Mowa o polskim… bigosie!
To danie podbija stoły sportowców. Mowa o polskim… bigosie!

Dlaczego bigos?

Bigos to danie o bogatej tradycji i prostym, ale niezwykle odżywczym składzie. Bazuje na kiszonej kapuście, której walory zdrowotne są doceniane od wieków. Kapusta kiszona jest nie tylko niskokaloryczna, ale także bogata w witaminę C i probiotyki wspomagające florę bakteryjną jelit. W połączeniu z mięsem, grzybami, przyprawami i dodatkami, bigos staje się pełnowartościowym posiłkiem, dostarczającym białka, błonnika i niezbędnych minerałów.

To właśnie te cechy sprawiają, że bigos podbija serca sportowców. Jego pożywność i łatwość trawienia powodują, że świetnie sprawdza się jako posiłek regeneracyjny po intensywnym treningu. Co więcej, bigos zyskuje na smaku z każdym podgrzaniem, co czyni go praktycznym wyborem na kilka dni.

Bigos w Holandii: fenomen Train and Gain

Moda na polski bigos w Holandii rozpoczęła się od wzmianki w mediach społecznościowych. Allard Gooshouwer, znany trener personalny i założyciel popularnej platformy Train and Gain, podzielił się przepisem na bigos, który szybko zdobył ogromne uznanie. Jego post z przepisem stał się viralowy, a na stronie platformy pojawiły się liczne zapytania o szczegóły przygotowania tego dania.

Na blogu Train and Gain można znaleźć dokładny przepis na bigos, który jest idealnie dopasowany do potrzeb osób aktywnych fizycznie. Składniki, takie jak wołowina, kiszona kapusta i suszone śliwki nie tylko nadają daniu głęboki smak, ale również dostarczają wartości odżywczych potrzebnych do regeneracji mięśni.

Zdrowie i smak na talerzu

Bigos to nie tylko smak tradycji, ale także nowoczesna odpowiedź na potrzeby osób prowadzących aktywny tryb życia. Jest dowodem na to, że zdrowe odżywianie nie musi oznaczać rezygnacji z kulinarnych przyjemności. Dzięki swoim walorom odżywczym i łatwości przygotowania bigos podbija stoły w Holandii, a kto wie, może wkrótce stanie się ulubieńcem sportowców na całym świecie.

Red.
REKLAMA
Oceń:
0 głosów
Red. dodany
 
Odsłon: 93
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (0)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na bilgorajska.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Brak wpisów, Twój komentarz może byc pierwszy.
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu bilgorajska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
reklama
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

REKLAMA
Gazetka Lidl - Zobacz aktualne promocje i nowe gazetki na stronie Moja Gazetka
REKLAMA
6 stycznia 2025 Biłgoraj
Największy Orszak Trzech Króli w powiecie [NOWE ZDJĘCIA]
W poniedziałek, 6 stycznia, czyli święto Objawienia Pańskiego, w Biłgoraju zorganizowana została kolejna edycja Orszaku Trzech Króli. Uczestnicy przeszli od sanktuarium św. Marii Magdaleny do Biłgorajskiego Centrum Kultury.
dzisiaj, 13:19 Chmielek
Ks. dr Marian Pokrywka nowym proboszczem w Chmielku
dzisiaj, 15:39 Gmina Biłgoraj
Zbiórka na sprowadzenie ciała Adama do Polski
6 stycznia 2025 Chmielek
Zmarł ks. Marek Tworek - proboszcz parafii Chmielek
W poniedziałkowe przedpołudnie, 6 stycznia, w gminie Łukowa doszło do tragicznego wypadku, w którym zginął ks. Marek Tworek, proboszcz parafii w Chmielku.
dzisiaj, 08:05 Biłgoraj
Rowerowa rewolucja na Roztoczu
dzisiaj, 08:22 Potok Górny
Konkurs na stanowisko dyrektorskie rozstrzygnięty
31 grudnia 2024 Goraj
Mieszkańcy pożegnali stary rok
31 grudnia na Rynku 600-lecia mieszkańcy Goraja i okolic tradycyjnie pożegnali stary rok i powitali nowy podczas widowiska sylwestrowego zwanego "Diabełkami". Wydarzenie, organizowane przez Ochotniczą Straż Pożarną w Goraju, po raz kolejny zgromadziło tłumy.
we wtorek, godzina 12:27 Powiat
Zenek Martyniuk spędzi dwa dni w powiecie biłgorajskim
we wtorek, godzina 11:31 Obsza
Małżeński jubileusz
 
telRedakcja telefon

533 188 100

alarmSkrzynka alarmowa

alert@bilgorajska.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@bilgorajska.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone bilgorajska.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball