Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  
Przeczytaj:
Rozmiar tekstu:
AAA
KRAJ Artykuł sponsorowany
2020.09.04 19:19

Co to jest wilk gastronomiczny?

Pulpety, klopsiki, kotlety… Czy jest osoba, która ich nie lubi? Aby je przygotować, potrzebujemy mięso mielone. Jednakże, aby dania takie jak kotlety czy chociażby gołąbki były smaczne, musimy zadbać o jak najlepszą jakość takiego mięsa.
Co to jest wilk gastronomiczny?
Co to jest wilk gastronomiczny?

Wiele osób idzie najłatwiejszą drogą i kupuje gotowe mięso mielone w supermarkecie, gdzie przyznajmy szczerze - jakość mięs zazwyczaj jest niska. Często jest to mięso mielone, które jest przygotowywane na bazie resztek z szybki lub piersi z kurczaka. Dlatego też warto samodzielnie przygotować mięso mielone i mieć pewność, że będzie ono najlepsze. Ponadto, jeśli prowadzisz restaurację, postaw na wilki gastronomiczne. Czym one są? Jakie są ich zalety? O tym w naszym artykule - zachęcamy do przeczytania.

Wilki gastronomiczne do mięsa - co to?

Wilki do mięsa to urządzenia gastronomiczne, które wykorzystuje się podczas mielenia mięsa. Składają się one ze specjalnego korpusu mielącego, noża, sitka i ślimaka, dzięki czemu za ich pomocą możemy przerabiać całe kawałki karkówki lub szynki na mielony półprodukt. Wilk gastronomiczny posiada sitko, które ma różnej wielkości oczka, dzięki którym możemy przygotować zarówno grubsze mięso - doskonałe do zapiekanek, jak i drobno zmielone mięso. Jest to takie urządzenia, które jest przystosowane do mielenia każdego rodzaju mięsa, podrobów i dodatków smakowych, dlatego też powinno się znaleźć w każdej profesjonalnej kuchni. Z takiego urządzenia możemy również skorzystać, jeśli chcemy przygotować farsz do pierogów czy twaróg do sernika.

Jakie są zalety wilków do mięsa?

Wilki do mięsa to urządzenia, które znajdują zastosowanie w wielu sytuacjach. W lokalach gastronomicznych wykorzystuje się je do gotowania dań głównych, ale również do produkcji własnych kiełbas czy pasztetów. To właśnie dzięki temu, że są one przygotowywane za pomocą wilka gastronomicznego, wyróżniają się doskonałym smakiem i aromatem. Inwestycja w wilka do mięsa jest naprawdę opłacalna - jest to sprzęt, który raz-dwa zmieli świeże mięso, które zostało dostarczone od sprawdzonego dostawcy. Przyrządzając samodzielnie mięso mielone, mamy pewność, że będzie ono najwyższej jakości. Ponadto świeże mielone mięso jest zdecydowanie łatwiejsze w obróbce, a jeśli chodzi o smak, to jest zdecydowanie głębszy i klienci zauważają tę różnicę.

Wilk gastronomiczny to sprzęt, który jest bardzo prosty w obsłudze. Jedyne co należy zrobić, to podłączyć je do prądu, a następnie włożyć do niego kawałki mięsa. Taka maszyna gastronomiczna jest w stanie w zaledwie kilka minut zmielić bardzo dużą ilość mięsa, co jest bardzo ważne w przypadku dużych restauracji, które często jednocześnie przyjmują kilkadziesiąt klientów. Po zakończeniu użytkowania wilka, należy zdemontować części, które służą do mielenia, a następnie umyć je ciepłą wodą z dodatkiem łagodnego detergentu.

Jak wybrać dobry wilk do mięsa?

Podczas wyboru wilka gastronomicznego pamiętaj, aby stawiać jedynie na sprawdzonych dostawców jak np. FEUMA. Nie warto inwestować w sprzęt, co do którego nie jesteśmy pewni. Dlatego wilki do mięsa najlepiej kupować od renomowanych producentów urządzeń gastronomicznych, dzięki czemu będziemy mieli pewność, że będzie to najwyższej jakości sprzęt, za którego pomocą będziemy przygotowywali posiłki dla gości restauracji.

Podsumowanie

Na sam koniec przyda się kilka słów podsumowania. Jeśli nadal nie jesteś pewien, czy warto bawić się w samodzielne przygotowywanie mielonego mięsa, to może przekona Cię argument, że klienci odczuwają znaczną różnice pomiędzy gotowym mięsem mielonym a samodzielnie zmielonym mięsem. Dlatego też, jeśli chcesz, aby dania oferowane w Twojej restauracji były smaczne i pełnowartościowe, zdecyduj się na zakup wilka do mięsa. Gwarantujemy Ci, że to jeden z kroków do osiągnięcia sukcesu w branży gastronomicznej.

Red.
REKLAMA
Oceń:
0 głosów
Red. dodany
 
Odsłon: 4092
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (0)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na bilgorajska.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Brak wpisów, Twój komentarz może byc pierwszy.
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu bilgorajska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
reklama
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

REKLAMA
Gazetka Lidl - Zobacz aktualne promocje i nowe gazetki na stronie Moja Gazetka
REKLAMA
w sobotę, godzina 20:26 Powiat
Studniówka 2025: tak się bawi RCEZ [NOWE ZDJĘCIA]
Uczniowie Regionalnego Centrum Edukacji Zawodowej w Biłgoraju otworzyli sezon studniówkowy wśród szkół z powiatu biłgorajskiego. Bal odbył się w restauracji Bocarlo w Tryńczy.
we wtorek, godzina 09:26 Goraj
Dyskoteka dla dorosłych
w czwartek, godzina 16:49 Biłgoraj
Przetarg na nowy samochód dla Urzędu Miasta ogłoszony
w poniedziałek, godzina 10:32 Tarnogród
103. urodziny mieszkanki powiatu
W sobotę, 1 lutego Pani Marianna Kida najstarsza mieszkanka gminy Tarnogród świętowała 103. rocznicę urodzin.
w środę, godzina 15:53 Różaniec
Droga powiatowa do remontu
w poniedziałek, godzina 09:13 Kowalówka
5 tys. zł mandatu dla mieszkańca powiatu
w poniedziałek, godzina 10:09 Biłgoraj
Nowy dyrektor Biłgorajskiego Centrum Kultury
Dyrektor Biłgorajskiego Centrum Kultury Stanisław Kowalczyk, który od 2020 roku kierował instytucją, złożył rezygnację z powodów osobistych. Jego obowiązki od lutego przejmie Tomasz Falandysz, wieloletni pracownik BCK.
w środę, godzina 15:45 Tereszpol
Do 1000 zł kary dla właścicieli psów
31 stycznia 2025 Tereszpol
W lutym rozpoczną się kontrole szamb
31 stycznia 2025 Powiat
Kryzys w branży meblarskiej? Spółka zaostrza skalę zwolnień
Jeszcze kilka dni temu informowaliśmy o planowanych zwolnieniach grupowych w firmie Black Red White. Wówczas liczba pracowników, którzy mieli stracić zatrudnienie, wynosiła 350 osób. Teraz jednak skala redukcji została zwiększona.
w czwartek, godzina 09:20 Turobin
Podziękowania od kuriera za odzyskanie skradzionego busa
w środę, godzina 12:00 Powiat
Ponad 28 mln zł na drogi z Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg w powiecie biłgorajskim
31 stycznia 2025 Tarnogród
Konwent Wójtów i Burmistrzów Powiatu Biłgorajskiego
W piątek, 31 stycznia w Tarnogrodzie z inicjatywy burmistrza Pawła Deca odbył się Konwent Wójtów i Burmistrzów Powiatu Biłgorajskiego, w którym uczestniczyli przedstawiciele samorządów z regionu.
30 stycznia 2025 Biłgoraj
Spotkanie z Karolem Nawrockim w Biłgoraju [NOWE ZDJĘCIA]
w sobotę, godzina 10:56 Biłgoraj
Zmiana organizacji ruchu w Biłgoraju
 
telRedakcja telefon

533 188 100

alarmSkrzynka alarmowa

alert@bilgorajska.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@bilgorajska.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone bilgorajska.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball