Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  

Przeczytaj:
Akcja protestacyjna pracowników sądu
Dominika Grabias została Queen of Poland
Wiesław Świerczyński nauczycielem na medal
Ustalono wynagrodzenie burmistrza
home > Start > Aktualności > Jakie foremki do pieczenia wybrać?
Rozmiar tekstu:
AAA
KRAJ Artykuł sponsorowany
2018.12.04 18:19

Jakie foremki do pieczenia wybrać?

Wygląd ciasta w dużej mierze zależy od rodzaju formy. Na rynku dostępne są foremki do ciast i ciasteczek w różnych rozmiarach i kształtach. Wśród nich znajdziemy tradycyjne, okrągłe lub prostokątne modele, a także serca, kwiaty i mnóstwo innych wzorów. Formy różnią się od siebie również materiałem, z jakiego zostały wykonane. Do wyboru mamy silikonowe foremki do pieczenia ciast, stworzone ze stali nierdzewnej, blachy, a nawet szkła i ceramiki. Które są najlepsze?
Jakie foremki do pieczenia wybrać?
Jakie foremki do pieczenia wybrać?

Foremki do pieczenia ciast - must have każdej kuchni
Jeśli należysz do miłośników słodkości, w Twojej kuchni z pewnością nie brakuje tortownic i form do pieczenia. To w nich przygotowujesz serniki, szarlotki, torty, babki oraz wiele innych wypieków, wypełniających kuchnię przyjemnym aromatem. Najbardziej popularne są ocynowane blachy do pieczenia (https://yourhomestory.com.pl/kuchnia). Wynika to z ich dużej dostępności. Do ich zalet należą niewielka waga i niska cena. Blachy jednak szybko ulegają wgnieceniom, a nierzadko także rdzewieją. Jeśli masz zamiar ich używać, wyłóż je papierem do pieczenia, zanim umieścisz w nich ciasto, zwłaszcza, jeśli będzie to wypiek z owocami. W ocynowanych blachach przygotujesz kwadratowe lub prostokątne ciasto, a także tartę lub tartaletki. Podobne do nich są formy ze stali nierdzewnej. Wyróżniają się one jednak większą trwałością. Żadnych wgnieceń i rdzy, a jeśli dodatkowo zostaną pokryte specjalną powłoką, ciasto nie będzie do nich przywierało i z łatwością przywrócimy im czystość po pieczeniu. Wadą form ze stali nierdzewnej jest ich podatność na zarysowania. Pamiętaj więc, by posługiwać się odpowiednimi akcesoriami, które nie zniszczą formy.

Silikonowe, szklane i ceramiczne formy do pieczenia
Elastyczny silikon to idealny materiał na formę do pieczenia. Ciasto nie przywiera, dzięki czemu bez trudu je wyciągniesz. Nieużywane silikonowe foremki można zwinąć. Nie zajmą więc dużo miejsca w szafce lub szufladzie kuchennej. Tym, co je wyróżnia spośród innych jest bogactwo dostępnych wzorów. Gwiazdy, serca, bajkowi bohaterowie i literki to tylko niektóre z nich. W sklepie YourHomeStory znajdziesz ich dużo więcej, w efektownych kolorach i pomysłowych kształtach. Z kolei szklane formy do ciast są uniwersalne, ponieważ nie chłoną zapachów przyrządzanych w nich potraw. Można w nich przygotować zarówno dania obiadowe, jak i desery. Są cięższe niż formy silikonowe lub blaszane, a ich upuszczenie grozi stłuczeniem. Efektowne, ceramiczne formy wymagają wydłużenia czasu pieczenia, ponieważ przepuszczanie ciepła jest w nich wolniejsze. Jak widzisz, każda forma ma swoje wady i zalety. Znajdź swój typ i dołącz do amatorów słodkich wypieków.

Red.
REKLAMA
Oceń:
0 głosów
Jakie foremki do pieczenia wybrać?, 0 out of 5 based on 0 ratings
Red. dodany
 
Odsłon: 292
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (0)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na bilgorajska.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Brak wpisów, Twój komentarz może byc pierwszy.
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu bilgorajska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
REKLAMA
ogłoszenie
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

Ostatnie komentarze

REKLAMA
REKLAMA
 
telRedakcja telefon

533 188 100

alarmSkrzynka alarmowa

alert@bilgorajska.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@bilgorajska.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone bilgorajska.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball hosting home.pl
Mapa strony | Zapytania Google | Recepcja | Google+ | Zamojska.pl