Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  
Przeczytaj:

Edytuj tekst

UWAGA!
Teraz możesz wysłać nam zdjęcie bezpośrednio z Twojego telefonu komórkowego.
Utwórz wiadomość MMS i wyślij na adres alert@bilgorajska.pl
(adres e-mail wpisz zamiast numeru telefonu nadawcy).
Dodaj zdjęcie:
Wybierz zdjęcie:
Wprowadź podpis zdjęcia:
Autor zdjęcia (podajemy gdy znamy):
Rozmiar tekstu:
AAA
BIŁGORAJ Artykuł sponsorowany
2022.05.27 08:46 | aktualizacja: 2022.05.27 09:05

Burgery w sodziakach w Biłgoraju? Takich dwóch powiedziało "zróbmy taki myk..."

Czy burgery mogą być podawane w innym pieczywie niż w tradycyjnej bułce? Dawid i Maciek postanowili to sprawdzić - miesiąc temu ruszyli z własnym food truckiem o nazwie Taki Myk! Serwują w swoim samochodzie głównie burgery w sodziakach. I jak się okazało, to była dobra decyzja. Wielu klientów jest zachwyconych tym regionalnym produktem - słyszymy często "fajna ta wasza bułeczka, taka inna". Chłopaki uśmiechają się i mówią "wiemy, wiemy".
Burgery w sodziakach w Biłgoraju? Takich dwóch powiedziało "zróbmy taki myk..."
Burgery w sodziakach w Biłgoraju? Takich dwóch powiedziało "zróbmy taki myk..."Zdjęcia: 5

Czym właściwie jest sodziak? To rodzaj regionalnego pieczywa z Lubelszczyzny, zwany także podpłomykiem sodowym lub fajerczakiem. Jego składniki to: mąka, zsiadłe mleko, sól i soda. Ciasto wyrabiane jest łyżką w misce, następnie każda porcja pojedynczo wylewana na blat podsypany mąką. Kolejnym etapem jest przełożenie surowego ciasta na gorący grill, formując owalne placki. Potem tylko czekać aż wyrosną i nabiorą złocistego koloru z obu stron. Chłopaki robią to pieczywo w food trucku.

Chcielibyście spróbować jak smakują ich burgery w sodziakach ? Taki Myk! przyjedzie do Biłgoraja w najbliższą niedzielę (29 maja) i zaparkuje pod adresem Lubelska 8.

- Odpalamy grilla o godzinie 12:00 i będziemy wszystkich głodnych karmić do godzin wieczornych lub do momentu jak nas zjedzą - podkreślają Dawid i Maciek.

Burger w sodziaku

Chłopaki na co dzień stacjonują w Lublinie, ale szykują się jak najczęściej jeździć po Polsce ze swoimi sodziakami. Znajdziecie ich w social mediach:

facebook.com/TakiMykFoodTruck/ oraz instagram.com/TakiMykFoodTruck/

Red.
REKLAMA
Oceń:
0 głosów
Red. dodany
 
Odsłon: 8245

Galeria (5)

Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (0)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Treść komentarza:
Brak wpisów, Twój komentarz może byc pierwszy.
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu bilgorajska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
reklama
reklama
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

Gazetka Lidl - Zobacz aktualne promocje i nowe gazetki na stronie Moja Gazetka
REKLAMA
12 kwietnia 2025 Tarnogród
Zielone światło dla budowy nowej obwodnicy
Wojewoda lubelski wydał decyzję o Zezwoleniu na Realizację Inwestycji Drogowej dla budowy obwodnicy Tarnogrodu. Nowa trasa o długości blisko 6 km przebiegać będzie przez teren gminy Księżpol oraz miasta i gminy Tarnogród i ma na celu usprawnienie ruchu na drodze wojewódzkiej nr 835.
dzisiaj, 13:26 Biłgoraj
Uroczysta zbiórka z okazji powołania komendanta
we wtorek, godzina 15:56 Biłgoraj
Jarmark wraca na główną ulicę Biłgoraja. Trwają zapisy wystawców
 
telRedakcja telefon

533 188 100

alarmSkrzynka alarmowa

alert@bilgorajska.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@bilgorajska.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone bilgorajska.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball