Zwróć uwagę na wystrój
W sezonie jesienno-zimowym każdy przyzwyczaja się do tego, żeby utrzymać wnętrze w kolorach ziemi - prym wiodą brązy, zielenie i żółcie. Jeśli planujesz gruntowny remont, mądrze zainwestuj swoje pieniądze w barwy i akcesoria podkreślające klimat lokalu. Przygotowując się jednak na nowy sezon nie musisz od razu zmieniać całego wystroju, a jedynie zaakcentować nadchodzące ożywienie przyrody. Odpowiednie dodatki z pewnością zaskoczą stałych klientów i zachwycą tych nowych - wystarczy zainwestować w większą ilość roślin i uzupełnić dekoracje jaśniejszymi akcentami.
Poszerz menu
Martwa jesień i sroga zima nie przyniosły nowości w karcie dań? Na wiosnę odświeżenie menu jest podstawą - tak samo, jak potrawy przyrządzane z lokalnych produktów sezonowych. Zainspiruj się soczystymi, świeżymi owocami i niech staną się nieodłącznym składnikiem każdego deseru! Wzbudź ciekawość bywalców - postaw na automat do lodów. Dzięki temu rozwiązaniu zaserwujesz gościom pyszne przekąski, które w sezonie letnim są najpopularniejsze.
Jeśli wahasz się co do zakupu, sprawdź opcje wynajmu - wybierz dogodny dla siebie okres i skontaktuj się z Liron Polska - z pewnością jakość naszych maszyn Cię nie zawiedzie!
Ogródek restauracyjny
Ogródki to stały element każdego miejskiego krajobrazu. To właśnie tam mieszkańcy spędzają czas w ciepłe popołudnia i bawią się w towarzystwie znajomych. Dobry projekt powinien zakładać możliwość obsługi klientów z okna - pomoże Ci to na zanotowanie większego ruchu zwłaszcza wieczorem.
Upewnij się, że nawet późną porą goście znajdą u Ciebie coś, co ich zainteresuje - taką inwestycją z pewnością jest granitor, który umożliwi Ci serwowanie chłodnych i orzeźwiających napoi. Mimo wysokich temperatur w dzień, wieczory mogą być nieco chłodniejsze, dlatego dobrym zabezpieczeniem będą paleniska przy każdym stoliku - z pewnością zachęcą Twoich gości do dalszego biesiadowania.