Znany kucharz Karol Okrasa odwiedził biłgorajskie lasy. W ramach projektu "Dobre z lasu" gotował potrawy z darów runa leśnego i dziczyzny. Efekty będzie można zobaczyć na ekranach telewizorów 22 lipca.
Lasy Państwowe realizują projekt "Dobre z lasu", którego celem jest promocja dziczyzny, miodów oraz płodów runa leśnego pochodzących z polskich lasów. Na rynek wprowadzono również markę pod tą samą nazwą, której ideą jest korzystanie z produktów pochodzących z lokalnych źródeł, wspieranie rynku przetwórstwa leśnych produktów niedrzewnych oraz umożliwienie dostępu do ekologicznej, naturalnej i zdrowej żywności.
W ramach projektu znany kucharz Karol Okrasa, w poszukiwaniu idealnego smaku, dotarł do Nadleśnictwa Biłgoraj. Na terenie Uroczyska Obary oraz szkółki leśnej Bojary gotował potrawy z żurawinami, jagodami i dziczyzną w roli głównej.
czytaj dalej ⇓ REKLAMA
Efekty będzie można zobaczyć 22 lipca na antenie TVP 1.
Nadleśnictwo Biłgoraj/Red.