Przygotowywane przez uczniów Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących potrawy wigilijne to już tradycja. Każdego roku, tuż przed Świętami Bożego Narodzenia młodzież aranżuje stół i prezentuje swoje pomysły na takie dania jak barszcz czerwony, kapustę z grochem, czy makowiec.
Suto zastawiony stół wystawiony jest w holu szkoły, by każdy mógł podziwiać prace uczniów techniku gastronomicznego. Tym razem sytuacja pandemiczna wymusiła wprowadzenie zmian. Jako, że młodzież pracuje zdalnie, nie było możliwości przygotowania świątecznych potraw, ale uczniowie znaleźli na to sposób
W zamian przygotowali prezentację multimedialną, na której zawarto przepisy, z jakich dania może wykonać każdy z nas. Warto się zainspirować, zwłaszcza, że jest jeszcze czas na przygotowanie dań. Cała prezentację mogą Państwo zobaczyć pod tym artykułem.